Bra råd om hur man ger upp rökning


Att försöka sluta röka är en skrämmande syssla för även de tuffaste människorna. Även rökare som tycker om att sluta, har svårt att ge upp det helt. Använd de tips du ska läsa för att koppla bort dina känslor från din nikotinberoende och bli av med det för gott.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. När du är klar kan du ha viljekraften att säga nej. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan det försenas att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Gör ett rökfritt mantra. Du kan övertyga dig om att en cigarett inte kommer att skada dig, men det kan ångra dig mycket engagemang och hårt arbete. Påminn dig om den skada som "bara en" kan göra innan trängsel någonsin slår.

Börja träna regelbundet. När du slutar röka, blir det lättare att träna, eftersom din lungkapacitet förbättras genast. Dessutom kan du eliminera eventuella viktproblem, vilket tjänar som en extra fördel av träning. Även om du kanske fortfarande känner nikotinbehov, kommer du inte att ha så svårt en tid med abstinenssymptom om du tränar. Övning orsakar endorfiner att öka genom ditt system, vilket ger dig en känsla av lycka och välbefinnande.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

När du vill röka ganska, tänk på det som en tjänst du gör själv i stället för ett offer du gör. Om du fokuserar på de positiva aspekterna av att sluta, kan det vara en enklare process som du kan åstadkomma snabbare. Tänk på hur fördelaktigt det kommer att vara för din hälsa och livskvalitet, och att det finns mycket fler skäl att sluta än att fortsätta röka. Att upprepa dessa idéer till dig själv hjälper dig att behålla din motivation och engagemang.

Som du förstår, behöver stoppa röka inte vara en mardröm. Du kan sluta röka med en engagerad, positiv attityd när du försöker tipsen ovanför idag. Underskatta aldrig vikten av beslutsamhet!Source link