Bra råd om hur man ger upp rökning


Behovet av en cigarett kan verkligen vara obekväma och besvärliga ibland. Varje gång uppmaningen slår, måste du stoppa allt och gå ut för att få en rök. Om du vill sparka den här dåliga vanan till kanten, fortsätt läsa. Följande artikel har ett stort antal användbara förslag som hjälper dina ansträngningar att sluta röka, en gång för alla.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Sluta röka

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt av de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutat röka. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Rökningstopp

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Du kan tycka att det är bra att jämföra sluttekniker med andra. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningarna som följer med att röka upphör.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Försök och träna när du kan. När du har slutat röka, blir det lättare att anta ett träningsprogram. Uthållighet och lungkapacitet förbättras märkbart. Regelbunden motion kan också hjälpa dig att hålla din kroppsvikt under kontroll. Endorfinernas träningsprodukt är inte ersättare för nikotinhöjder, men de hjälper till att ta bort kanten från uttag.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Tänk på att sluta köpa flera år på denna planet istället för att ge upp något. När du tittar sluta i ett positivt ljus blir det lättare att fortsätta jobba och sluta tidigare. Att göra en för- och nackdel lista kan hjälpa till att bekräfta skälen att sluta är fördelaktigt. Du kan förbli motiverad och inse fördelarna med att sluta.

Om du är sjuk att röka, är du ungefär halvvägs för att sluta. De tips du läser här bör hjälpa dig på din resa till ett rökfritt liv. De tips och förslag som nämns i den här artikeln hjälper dig att göra just det.Source link