Bra råd om hur man ger upp rökning


Motivation är nyckeln till att slutligen kunna kasta cigaretter från ditt liv. Det finns en myriad av fördelar som väntar på att bli hade om du sparkar din rökning vana. En av dem är tillräcklig för att motivera dig när det blir tufft. Till exempel sparkar vanan kommer att spara pengar, bevara ditt utseende och arbeta mot ett långt och hälsosamt liv med din familj. Fortsätt läsa för idéer som gör det lättare att sluta röka.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

TIPS! Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Sluta röka

Innan du börjar sluta röka, kunna förbli engagerad att sluta för gott. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närmar sig den rätta tankegången. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Med fördröjningens taktik berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Du måste vara beständig i din strävan att sluta röka, även om du möter svåra tider, om du vill lyckas med det. Håll påminn dig om orsakerna du måste sluta och det kan vara den motivation du behöver för att hålla koll på. Håll detta råd i åtanke och för att hjälpa dig att vara på vägen till att vara en före detta rökare.Source link