Bra råd om hur man ger upp rökning


Hälsoriskerna med rökning är ingen hemlighet, men det gör det inte alltid lätt att sluta. Om du försöker sluta kanske du bara behöver lite vägledning till rätt väg. Dessa tips kommer att sluta röka mycket enklare.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Han kan också ordinera dig medicin för att hjälpa till att behandla ångest och stress, ta itu med begär eller andra hälsoproblem som uppträder när du slutar.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Gör en plan om hur man hanterar stressiga stunder. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Har många idéer, om din ursprungliga idé inte hjälper.

Kom ihåg att den första veckan säkert kommer att vara den svåraste när du slutar röka. De första 48 timmarna är när kroppen försöker bli av med all nikotin som den har hållit på. Efter de första två dagarna, förvänta dig att uppleva mestadels psykologiska begär. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Utsätt inte ditt slutdatum eftersom det borde ske omedelbart. Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Om du slutar idag sänker du omedelbart din risk för cancer eller andra potentiellt dödliga sjukdomar. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det mer motiverat att sluta.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett utmärkt verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Att stoppa rökning är tuff för de flesta, men det är lättare att veta att de bästa teknikerna att sluta. Genom att genomföra de tips och tips du har fått får du bättre chans att sparka vanan på kortare tid. Ta de triks som du får i den här artikeln och börja arbeta med att sluta röka för att förbättra hälsan och livet för dig själv och din familj.Source link