Bra råd om hur man ger upp rökning


Även om det har bevisats gång på gång att nikotin är hemskt för hälsan, har många människor en oerhört svår tid att sluta röka. Om du är ett av dessa personer innehåller den här artikeln tips som hjälper dig att sluta röka. Försök med alla tips som ringer sanna med dig.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med supportgrupper och andra resurser du kan använda.

Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Låt älskade och vänner veta att du vill sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

Använda de råd som presenteras här bör ge dig en bra start när du sparkar röksvanan för gott. Ditt liv och din hälsa är verkligen värt ansträngningen. Ge dig själv kraften att övervinna denna utmanande missbruk. Du kommer snart att hitta dagliga fördelar för att ändra dina ohälsosamma vanor.Source link