Bra råd om hur man ger upp rökning


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Det är ganska osannolikt att någon annan rökare har föreslagit att de röker för att förbättra sin hälsa. Personer som aldrig rökt förstår inte hur svårt att sluta, men folk som brukade röka förstår helt. Låt andra hjälpa dig att starta din egen process genom att läsa vad som fungerade för dem.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Bekämpa nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Det svåraste steget är de första dagarna, och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå på varannan dag. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med supportgrupper och andra resurser du kan använda.

När ett begär kommer att äta när du slutar röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Nikotinutbyte

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. De konstanta begären kan överväldiga dig. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. Därför, för att skydda dig, undviker du att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta är inte en binär sak; Det utvecklas under en lång tidsperiod.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Identifiera saker du kan göra om du har oväntade stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. I stället för luktar rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Nonsmokers kan inte fathom din önskan att röka en cigarett när du känner till de hälsomässiga kostnaderna. Inte heller kommer nonsmokers att få hur svårt det kan vara att sluta röka efter en livstid att göra det. De råd som delades här kom från människor som har lyckats sluta själva, vilket ger dig en effektiv strategi att försöka. Använd quitters erfarenhet och insikt för att befria dig från denna ohälsosamma vana.Source link