Bra råd om hur man slutar röka


Som rökare tror du förmodligen att du slutar en gång för att undvika allvarliga hälsofrågor. Har du någonsin hört en rökare säger hur hälsosamt de trodde att deras vana var? Folk som aldrig rökt förstår inte hur svårt det blir att sluta, bara ex-rökare gör. Läs den här artikeln för att få reda på hur du kan utveckla en plan att sluta röka som kommer att bli framgångsrik.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chanserna att du faktiskt slutar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Sluta röka

Tips! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Tvinga dig att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett.

Sluta röka gradvis. Försök aldrig att kyla kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla människor har olika sätt att få uppgifter som uppnåtts. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra din egen lista kommer att göra detta.

Tips! Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att de förstår att du behöver sitt odödliga stöd.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Tips! Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Kom ihåg att den första veckan säkert kommer att vara den svåraste när du slutar röka. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

Nonsmokers kan inte fathom din önskan att röka en cigarett när du känner till de hälsomässiga kostnaderna. En icke-rökare har ingen aning om hur svårt det är att sluta röka. Människor har lyckats sluta med de metoder som beskrivs i den här artikeln. Ta vad de har lärt sig och genomföra sina tekniker i ditt liv för att hjälpa dig att sluta.Source link