Bra råd om hur man slutar röka


Många vill sluta röka. Det finns ingen hälsofördel för att röka. I själva verket är denna aktivitet skadlig för dina lungor, och skadan kan ta lång tid att vända. Fortsätt läsa för några väldigt användbara tips och tricks om hur du kan sätta stopp för din rökning, en gång för alla.

Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan också ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. En hel del begär är ganska överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna både din familj och dig själv. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Inte bara kommer sluta röka göra dig mycket friskare, men det kommer också att förbättra dina käraas hälsa.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner dig frestande.

TIPS! Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningsklass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökningstopp, kom alltid ihåg din familj och de som skulle bli drabbade på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Håll dig själv från att bli en statistik och sluta nu.

Tänk inte på att sluta som ett offer; Tänk på det som att göra dig själv en tjänst. Du kommer att vara mer benägna att trycka igenom den hårda delen och vara framgångsrik när du slutar, när du kan se den positiva effekten det kommer att göra. Tänk på positiva saker som hur mycket mer hälsosam du kommer att känna. Fokusera på dessa positiva snarare än negativ, som saknar smaken av cigaretter i munnen. Att komma ihåg dessa positiva faktorer hjälper dig att hålla dig motiverad för att sluta röka.

Du har kanske tidigare använt rökning som din kryck vid stressfaktorer. Om du gör det, kommer det verkligen att hjälpa till att hitta några bra avkopplingstekniker att använda när du känner att stress börjar bygga upp. Försök med yoga eller meditation för att underlätta din stress på ett hälsosamt sätt.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, desto mer begär du kommer att möta.

Nu borde du få en bättre förståelse för vad du behöver göra för att sluta röka. Fördelarna med att sluta röka är välkända. Ta det du har lärt dig här och sparka denna vana till kanten. Din kropp, din plånbok och dina nära och kära kommer att tacka dig.Source link