Bra råd om hur man slutar röka


De flesta rökare vill sluta röka, men vet hur svårt det blir och fruktar att de inte har tillräcklig viljestyrka för att lyckas. Information och idéer du hittar i den här artikeln hjälper dig att komma igång på din resa till ett hälsosamt liv som icke-rökare.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

TIPS! Gör själv en lista med anledningarna till och anledningarna till att inte sluta röka. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Få stöd från dina nära och kära, så att du kan sluta röka lättare. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

När du funderar på att sluta röka, gör en tid för att se din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Vidare, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig i ditt arbete.

TIPS! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Belöna dig själv för att gå över milstolpar på din resa. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt avveckla dem.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv efterfrågan och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Om du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Support System

TIPS! Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar att sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Att ställa in ditt supportsystem hjälper dig att vara mycket mer benägna att uppnå mål relaterade till att sluta.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Att besluta att sluta röka kan vara mycket svårt, men det är ett ytterst givande beslut att du aldrig kommer att ångra. Det behöver emellertid inte vara ouppnåeligt. Du behöver lägga in tiden, ha tålamod och utöva lite viljestyrka. Att veta så mycket som möjligt om hur andra slutar kommer att vara en stor fördel för din egen avslutande strategi. Med hjälp av tipsen från den här artikeln kan du vara rökfri på nolltid.Source link