Bra råd om hur man slutar röka


Som vetenskap visar är nikotin väldigt beroendeframkallande. Det är därför som man sparkar cigarettvanan är det svåraste man kan göra. Så gör din forskning och få den information du behöver och du får bättre chans att lyckas. Här är några tips för att komma igång.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp att sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Utarbetande av en personlig lista hjälper dig att uppnå detta.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att göra sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Du bör informera dem om att det är troligt att du kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Replacement Therapy

Överväg nikotinersättningsterapi. Huvudhinder för att sluta cigaretter är din kropps beroende av narkotikaproblemet. Det här orsakar de flesta begären. Kraven kan vara överväldigande. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor med hjälp av nikotinutbytesbehandling. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblar deras odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att bekräfta dina framsteg tills du inte tänker på trangen att röka.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att bryta vanan är en process; Det händer inte över natten.

Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta är det första steget att sluta.

Kom ihåg att du har svårt att sluta för att du är beroende. Många har både fysisk och psykologisk beroende av cigaretter, vilket kan göra det dubbelt svårt att sluta röka. Du kan göra processen mycket enklare genom att följa alla de råd som vi har lagt fram här. Kombinera detta råd med ditt eget engagemang och ansträngning, och du kommer snart att kunna sluta.Source link