Bra råd om hur man slutar röka


Många inser att rökning inte är bra, men de fortsätter att göra det. Det är väldigt lätt att hämta vanan, men det kan vara en riktig utmaning att bli av med den. Om du vill ta reda på vad det verkligen kräver för att sluta, har den här artikeln vad du behöver.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

Tips! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Ser fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

Omgiv dig inte med påminnelser om dina rökning dagar, om du försöker sluta. Skura ditt hus för att hitta alla askkoppar, tändare och tomma förpackningar och kasta bort dem. Kasta dina kläder i tvätten och städa ditt hem för att eliminera rökstanken. Detta kommer att hjälpa dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan längtan blir längre och längre tills de går.

Se om din rökningspersonal kan rekommendera receptbelagda läkemedel som är utformade för att hjälpa människor att sluta röka. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Nikotinersättningsprodukter och läkemedel som minskar abstinenssymptom är bara några av de tillgängliga alternativen. Lyssna på läkarens rekommendationer och hitta en som hjälper dig att sluta sluta för gott.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.

Minns en lista med dina mest pressande skäl för att sluta röka. Upprepa dem till dig själv, när du känner dig villig att röka. Detta hjälper dig att ta bort ditt fokus från att röka, och istället kan du fokusera på andra viktiga saker för dig.

Deep Preatment

Prova djupa andningstekniker för att lugna dina begär efter cigaretter. Du kan använda denna djupa andningstid för att påminna dig själv om orsakerna till att du försöker sluta. Det kan också hjälpa till med att få mer syre i lungorna, vilket kan ge dig en uppfriskande känsla. Djupa andningsövningar är mycket enkla att göra, och du kan träna dem när som helst.

TIPS! Försök inte göra det själv. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta.

Om du vet att du har en oral fixering som en del av din missbruk, hitta andra saker så att din mun blir aktiv. Många som slutar röka gillar att bära hårt godis eller tuggummi med dem av denna anledning. Elektroniska cigaretter kan också ge snabb lindring.

När du bestämmer att du vill sluta är det nyckeln till att inte ge upp. Bli inte avskräckt om du inte lyckas med ditt första försök att sparka röken vana. De flesta är inte det. Om du har ett bakslag, ta reda på varför du återfall, och gå upp och gå igen.

Nu vet du att du kan sluta röka om du verkligen försöker. Det viktiga är att göra en plan som hjälper dig att hålla dig stark. Genom att göra detta och utnyttja de tips du har lärt dig här kommer du att kunna slutligen sparka din rökning vana.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig med en ny skjorta eller en filmbiljett.Source link