Bra råd om hur man slutar röka


Även om välmenande människor kan varna dig att sluta röka är svårt, är sanningen att det inte är så svårt om du vet hur man gör det. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. Vem som helst borde kunna sluta röka om de använder informationen i följande artikel.

Kallt Turkiet

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Undvik att gå kallt kalkon. En stor majoritet av rökare som försöker sluta kalla kalkon misslyckas. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Samla stöd från alla som du älskar. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Nikotiners ersättningsterapi

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Cravings kan ibland verka överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Försök inte göra det själv. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.Source link