Bra råd om hur man slutar röka


Behovet av att röka kan vara ganska obekvämt ibland. Ofta innebär upprättandet av en tobaksberoende att man släpper upp en uppgift eller konversation för att kunna gå ut för en cigarett. För att lära dig att lämna denna besvärlighet bakom, läs tipsen som ges här. Artikeln nedan innehåller flera tips som hjälper dig att nå ditt mål.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

Om du slutar röka kall kalkon är inte ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig själv att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Kom bara ihåg aldrig att koppla dessa produkter med rökning.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

TIPS! Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Diskutera med din läkare om mediciner som du kan ta för att hjälpa dig att sluta. Dra nytta av de många senaste framstegen som rökforskare har gjort. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Tala med din läkare och ta reda på vad de rekommenderar för din situation.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Du behöver hjälp av familj och vänner när du har bestämt dig för att sluta röka. Låt alla veta att du försöker sluta röka. De kan ge dig en viktig uppmuntran. Leta efter andra sätt att subventionera sitt stöd, till exempel genom att gå med i ett forum eller genom att utföra beteendeterapi.

Andningstekniker

Prova djupa andningstekniker för att lugna dina begär efter cigaretter. Detta distraherar dig från obehag och ger dig ett ögonblick av lugn i en annars stressig situation. Detta rör syrgas i dina lungor vilket hjälper dig att slappna av. Dessa andningstekniker är lätta att lära sig, och du kan göra dem var som helst.

TIPS! Se till att du äter bra. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med att röka upphör.

Om du är sjuk att röka, är du ungefär halvvägs för att sluta. Tipsen här har förhoppningsvis gett dig lite ammunition som kan ta dig resten av vägen mot att sluta för gott. Använd några av de tips du läst för att hjälpa dig att eliminera din önskan att röka.Source link