Bra råd om hur man slutar röka


Rökning påverkar inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som finns omkring dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Detta visar bara hur viktigt att sluta är! Du kan hitta lite bra information för att komma igång med att sluta nu.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Sluta röka

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Tips! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av stöd, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Några rökare tycker att skära tillbaka på att röka är en bra start. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

TIPS! Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Detta kan uppnås genom att posta motiverande ord på ditt kontor, eller genom att bära armband för att symbolisera dina avsikter. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Gör ett rökfritt mantra. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Kom ihåg att om du grottar i en gång gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

Bli fokuserad

TIPS! Försök inte själv det här. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta.

Tänk inte på att sluta röka som att ge upp något. Tänk på det som att få något. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Detta kommer att hjälpa dig att förstå värdet av att sluta för ditt liv, ur ett kort och långsiktigt perspektiv. Håll dig fokuserad på de positiva motivationsfaktorerna som är inblandade i ditt val.

Rökning används ofta som hjälp för att komma igenom stressiga händelser. Om så är fallet är det dags att hitta ett annat sätt att avspänna! Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga kommer att tillåta dig att bekämpa stress utan att röka.

Rökningstoppning

TIPS! Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd.

Diskutera rökningstoppläkemedel med din läkare. Rökningstopptekniken har utvecklats betydligt under de senaste 10 åren. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Fråga din läkare om rekommendationer som hjälper dig att sluta.

Ring någon om hjälp och stöd när din viljestyrka försämras och du är nära att ha en cigarett. Det spelar ingen roll om personen är en familjemedlem eller en vän, räcker ut och berättar för dem hur stort ditt begär är att få en rök. Den tid som spenderas under telefonsamtalet hjälper dig att distrahera dig medan begäret passerar, och att du vet att du inte är ensam hjälper dig att hantera problemet.

Om du bara röker för att tillgodose en oral fixering, hitta sedan något annat du kan göra för att göra din mun upptagen. Många som försöker sluta röka bär runt hårt godis eller tuggummi med dem. Vissa människor föredrar att ersätta riktiga cigaretter med elektroniska sådana för att hjälpa dem att sluta röka.

TIPS! Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du slutat röka.