Bra råd om hur man slutar röka


De flesta rökare är medvetna om att det är dåligt för deras hälsa. Det är lättare att säga att du kommer att sluta än det är att faktiskt göra det. Läs vidare för att ta reda på hur du slutar nu när du är beroende av dig.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Tips! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Försök med hypnos för att hjälpa dig att sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var förut, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Sluta röka

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till stödgrupper och andra resurser du kan använda för att säkerställa att du lyckas sluta.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för sötsaker. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så att du också kan föda dig något hälsosamt.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIP! När du väl bestämt dig för att sparka röksvanan, berätta för din familj och vänner. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad.

Avsluta tills du får det rätt. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. På det här sättet kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Dessutom kommer andra quitters att vara beredda att erbjuda vägledning eftersom alla möter samma utmaningar och hinder.

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en bra motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

Förhöj inte ditt slutdatum eftersom detta borde ske omedelbart . Utsätt inte och identifiera ett startdatum några månader på vägen. idag är den perfekta tiden att börja. Avsluta idag kommer att hindra dig från att ta ett steg mot en eventuellt dödlig sjukdom. Att skydda din familj från begagnad rök kan vara en viktig anledning att sluta.

Som du har läst i den här guiden kan du sluta röka om du verkligen följer dessa tips. Det är viktigt att du förblir beslutsam och följer alla planer som du bestämmer dig för själv. Om du tillämpar det du läser i den här artikeln kommer du att kunna sluta röka relativt enkelt.Source link