Bra råd om hur man slutar röka


Rökning är en ohälsosam aktivitet som kan få allvarliga negativa konsekvenser för både dig och människorna runt dig. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. De runt dig som andas in i din rök är också i fara. Det är därför viktigt att du slutar röka. Följande artikel kommer att visa tips som kan hjälpa dig att lyckas med att sluta röka och leda en hälsosammare livsstil.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. En erfaren, licensierad hypnotist kan hjälpa dig att sluta röka för livet. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

TIPS! Oavsett vad du måste titta på din sluta en dag i sänder . Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. När du är fast besluten att sluta på kort sikt blir det lättare att tänka på lång sikt.

Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Tips! Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

Gör inte det själv. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Dina kollegor vet exakt vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Tips! Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håller nivån på nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka.

Berätta för alla du vet om din önskan om att sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta kommer att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

Ge ditt hem en ny start också genom att städa bort rökig lukt. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Detta kommer att göra ditt hem lukt rent och frånvaron av lukt av cigaretter hjälper dig att undvika att bli påminnad om vanan som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Du måste inse att begagnad rök är lika farlig, om inte mer farlig för människorna runt om dig, och du sätter din hälsa i fare också. Förhoppningsvis kommer de råd som ges till dig i den här artikeln att hjälpa dig att nå ditt mål att sluta röka.

TIPS! Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kanske du måste tillfälligt lägga din bok ned tills du har brutit din rökning vana.Source link