Bra råd om hur man slutar röka för gott


Rökning gör dig en paria bland rökfria vänner. Du måste sluta oavsett aktivitet du är inblandad i så att du kan röka ute. Du kanske till och med känner att något är "off" om du inte reser med dina favoritrökar. Om du är redo att sluta röka, fortsätt läsa. Denna artikel innehåller många tekniker som hjälper dig att sluta röka.

Support Group

Tips! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kolla din lokala recenter, kyrka eller community college.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Mata dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

Överväg nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Tänk på de många sätt som ditt liv kommer att förbättra när du avslutat. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Sluta röka

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. Några personer som slutar röka har gjort flera försök innan de lyckades. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Om du försöker sluta röka är du halvvägs där. Förhoppningsvis ger råd från den här artikeln dig vad som helst annat du behöver för att slutligen bryta din rökning vana. Använd några av de tips du läst för att hjälpa dig att eliminera din önskan att röka.Source link