Bra råd om hur man slutar röka för gott


Hittills är farorna med rökning välkända, men det har inte nödvändigtvis slutat sig lättare. Om du har försökt att sluta röka, kanske du behöver lite tryck för att komma igång. Läs vidare för användbara råd om hur du kan uppnå ditt mål att eliminera rökning från ditt liv.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

TIPS! Låt dina nära och vän veta att du vill sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesro genom hälsosam ätning.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Nikotinutbyte

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings kan vara svårt att ignorera. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Kom bara ihåg aldrig att koppla dessa produkter med rökning.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

TIPS! När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.