Bra råd om hur man slutar röka för gott


Trots de uppenbara och väl dokumenterade farorna med cigarettrökning fortsätter miljontals fortfarande att göra det. Ändå är det mycket lättare sagt än gjort och alla de människor som vill sluta sluta hålla sig i vanan. Om du är redo att lära dig vad du behöver göra för att förhindra din rökvanor, läs vidare.

Sluta röka ett steg i taget. Det är en stor process att sluta röka. Tänk inte ens på framtiden. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan, kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver förblir motiverad och faktiskt sluta.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och avleda dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gymet. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Om du får en full åtta timmars sömn varje natt kan du behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Tips! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla dig distraherande i 10 minuter för att avstå från att röka så länge som möjligt.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggare som kommer att gör att du vill ha en cigarett. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Som du just har upptäckt är sparkning av rökning vanligtvis helt genomförbar. Nyckeln är att vara fast besluten och hålla fast vid alla planer du ställer upp för dig själv. Med de råd du har lärt dig här kommer du att leda en rökfri livsstil för länge.Source link