Bra råd om hur man slutar röka för gott


Rökningstopp är hård även för personer som är mycket engagerade och bestämda. Även om du är övertygad om att du måste sluta röka, finns det en bra chans att du fortfarande känner att du ger upp något som är en känslomässig del av ditt liv. Om du hoppas kunna kasta dina cigaretter permanent, kommer råd i den här artikeln att komma igång.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Tips! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Sluta röka

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Tips! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjningstaktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Fira varje milstolpe på väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Fortsätt att skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Börja aldrig säkerhetskopiera. På det här sättet kan det vara svårt först. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker under försök att sluta röka. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina önskningar kvar.

Det är uppenbart att sluta röka behöver inte vara omöjligt eller skrämmande. Om du använder det du har lärt dig här, ger du dig en mycket bättre chans att lyckas. Du kan chocka dig själv med vad du kan åstadkomma med rätt inställning.Source link