Bra råd om hur man slutar röka för gott


Att sluta röka kan vara mycket fördelaktigt för dig. De kraftfulla förslagen i artikeln nedan kan vara den information du behöver för att förstärka ditt beslut med åtgärder för att göra det till en verklighet. Håll dessa tips i åtanke och använd dem när det behövs för att ge dig den extra hjälp du behöver för att bli en stolt icke-rökare.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Tips! Ta bara varje dag som det kommer. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

För att sluta röka, bör du sikta på att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Det är meningen med att göra en personlig lista.

Gör ett gym medlemskap en del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Innan du börjar träna en diskussionsplan, diskutera det med din läkare.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är avgörande.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röksvanan, berätta för din familj och dina vänner. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruket utan smärta och stress av uttag.

Nikotinutbyte

Nikotinutbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Tips! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Försök inte sluta ensam. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att prata med dem som delar samma upplevelse kan hjälpa dig genom processen.

Att vara en icke-rökare har många fördelar, men du vet redan detta. Trots detta kan du inte ha viljan eller motivationen att sluta röka. Det är vad dessa tips är för. Du behöver en mängd olika verktyg under ditt bälte, så använd ovanstående förslag för att öka ditt humör och kämpa begär när det behövs. Snart kan du börja njuta av livet för en glad, frisk icke-rökare.Source link