Bra råd om hur man slutar röka för gott


Rökning är en dödlig vana som negativt kommer att påverka någon som gör det och alla som råkar vara runt det. Cancer, hjärtsjukdom, emfysem – det här är bara några av de många hälsoproblem som har knutits till rökning. Begagnad rök är också farlig. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Den här artikeln visar dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

Tips! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det till senare. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta, kan extra tid sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Fördröjningstaktik

TIPS! När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé.

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, till exempel supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta bra.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna du vill sluta.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Förhandla med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Nästan alla känner till de faror och hälsorisker som är förknippade med rökning. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Använd detta råd så att du kan lyckas med att sluta röka.Source link