Bra råd om hur man slutar röka för gott


Det finns många positiva saker som kommer ut ur beslutet att sluta röka. Kom ihåg dessa fördelar när du tillämpar användbara tips som dessa. Hänvisa till det när du behöver extra hjälp.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmaning.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du bör sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

När det gäller att sluta röka, gör inte sakerna ännu svårare än de redan är. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande och göra det lättare att sluta röka.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. De kan också erbjuda andra vägar av stöd eller behandling.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är inte lätt att sluta röka, och du borde vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla ur vagnen.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Förhandla med dig själv och berätta för dig själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Gör ett försök att minska rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Du kan också röka endast hälften av din cigarett varje gång du går för en rök som hjälper dig att skära.

Sluta röka

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökad cigarettbehov.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. En gång kommer det att hålla fast, så var bara tålmodig.

När du försöker bryta din rökning, bör du undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

Övning kan hjälpa till att ersätta din rökning vana. Övning frisätter endorfiner i ditt system. Detta hjälper dig att känna dig lycklig och balansera dig. Dessutom gör något produktivt som att träna dig att glömma att du längtar efter cigaretter. Dessutom kommer aktiviteten att göra dig mindre sannolikt att gå upp i vikt när du slutar röka.

TIPS! Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Det här är ett sätt att bekämpa den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

Om du har problem med att motstå uppmaningen att röka, få någon annan in på det direkt. Oavsett om det är en vän eller en familjemedlem, nå ut och dela dina känslor av frestelse. Att nå ut för hjälp gör att du känner dig mindre isolerad och ensam. Dessutom kan prata med någon distrahera dig från dina känslor av frestelse, så att du inte ger efter dina begär.

Det finns många rådgivare som erbjuder tjänster som hjälper dig att sluta röka. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. Om du framgångsrikt kan hantera dessa problem kan du förlora uppmaningen att tända eller bättre kunna styra den. Om du tycker att det här kan vara bra för dig, prata med din vanliga läkare och be om hänvisning.

Du vet redan om många fördelar med att bli en icke-rökare. Om detta inte räcker för att få dig att sluta, kan du använda de användbara tipsen ovan för att hålla din motivation hög. Applicera tipsen när du behöver lite extra motivation eller när du träffas med ett begär. Du kommer att vara fri från cigaretterna på nolltid.Source link