Bra råd om hur man slutar röka för gott


Även om många människor tänker sluta röka, tror de ofta att de saknar viljan för denna svåra uppgift. Det kraftfulla rådet i artikeln nedan kan vara början på ett hälsosamt liv utan cigaretter.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Om du stannar upp sent kan det öka cigarettbehovet. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du har mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förut Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att göra sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med supportgrupper och andra resurser du kan använda.

Nikotinutbyte

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Överväg nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär medan du minskar mängden nikotin i kroppen. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Eliminera de triggers du associerar med rökning cigaretter. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om din läkare anser att det är lämpligt, kan de förskriva dig medicinsk hjälp med avsluta.

Tips! Ta din resa en dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

Att fatta beslutet att sluta röka kan vara det svåraste du någonsin kommer att göra. Detta behöver emellertid inte vara ouppnåeligt. Du måste anropa din viljestyrka, vara tålamod och ge det tid. Att ha rätt verktyg och information till hands kommer också att hjälpa dig på din resa. Använda tipsen i artikeln ovan hjälper dig att uppnå ditt mål snarare än du trodde.Source link