Bra råd om hur man slutar röka


Många vetenskapliga studier har visat sig beroende av cigaretter. Detta gör att lärande att leva utan cigaretter är en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Utrusta dig med bra tips och råd om hur du slutar röka, så att du kan ge dig en bra chans att uppnå detta mål.

Om du känner att du absolut måste röka, prova fördröjningsmetoden först. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

TIPS! Gör själv en lista med anledningarna till och anledningarna till att inte sluta röka. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

TIPS! Sluta röka gradvis. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Din läkare är också den enda som kan skriva dig en recept för en nikotinbyte läkemedel.

Sluta röka

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas in dem på olika sätt. Detta hjälper dig på väg att sluta röka.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Inse att du kommer att uppleva tider av stress, så gör en specifik plan för att motverka detta. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Ändra din rutin kommer att bidra till att begränsa dina begär om du associerar med att röka med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker de rökverkande du är van vid.

För att hjälpa till med att bestämma sig för att sluta röka, kom ihåg dina nära och kära och hur din rökning påverkar din hälsa och deras. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Ingen vill bli känd som bara en statistik.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad och hålla frestelsen i våg.

Att sluta kan vara lättare om du blir av med saker som påminner dig om att röka. Skura ditt hus för att hitta alla askkoppar, tändare och tomma förpackningar och kasta bort dem. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. På detta sätt blir du inte ständigt påminde om cigaretter.

Att sluta röka är en av de hårdare vanorna att bryta på grund av den starkt beroendeframkallande kvaliteten på nikotin i cigaretter. Det är beroendeframkallande på en fysisk och känslomässig nivå. Använd informationen i den här artikeln och gör det enklare för dig själv. Genom att kombinera din viljestyrka och denna information kommer du med säkerhet att säga "Jag är en ex-rökare" i den inte så avlägsna framtiden.