Bra tips för att sätta ner cigaretterna för gott


Trots de uppenbara och väl dokumenterade farorna med cigarettrökning fortsätter miljontals fortfarande att göra det. Det är mycket lättare att vilja sluta, än att faktiskt sluta. Om du vill veta vad det krävs för att du slutar permanent, läs sedan artikeln nedan.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att ta med dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

Supportgrupper

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.Source link