Bra tips för att sätta ner cigaretterna för gott


Massor av människor vill sluta röka men är redan avskräckta innan de ens försöker. Med detta sagt har många andra lyckats sluta. Med rätt inställning och ett verkligt engagemang för att sluta, kan du använda följande tips för att sparka din rökning vana permanent. Ta några av de råd du har läst och följ det. Du kanske tycker att sluta röka är inte så svårt som det verkar.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

TIPS! Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Sluta röka

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

TIPS! Sluta röka dagligen. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Få hjälp av andra. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta är det första steget att sluta.

Begär din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Låt inte din brist på träning hindra dig.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

Kom i form. När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Det är mycket sant att många människor är redo att sluta röka, men de vet bara inte var de ska börja. De som är framgångsrika utgör en handlingsplan och hittar den rätta motivationen att hålla sig trogen mot sin sak. Informationen från den här artikeln ska tjäna dig bra när du formulerar dina egna planer.Source link