Bra tips för att sätta ner cigaretterna för gott


Om du vill sluta röka, är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Rökning gynnar inte någon, det gör bara ont i kroppen mycket länge. Rådgivningen i denna artikel bör ge dig en bra utgångspunkt för att rita dig själv om vanan att röka.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att erbjuda dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka hos dig.

Delay Tactic

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

TIPS! Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Försök inte sluta ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper till att hålla sig borta från att röka.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Kom upp med en givande belöning för varje uppsättning dagar, veckor eller månader du går utan att röka. Lägg den listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

TIP! När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en speciell till dig.

Du har nu en bättre uppfattning om vad som är inblandat i att sluta för gott. Kom ihåg att du måste vara stark, och medan valet är för dig, slutar du röka hjälper dig att stanna längre för dina nära och kära.