Bra tips för att sätta ner cigaretterna för gott


Många tycker att försök att sluta röka var en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen säker väg som kommer att fungera för alla. Du kommer förmodligen att ha några försök och fel framför dig innan du hittar en teknik som fungerar för dig. Följande tips kan hjälpa dig att sluta med framgång.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

TIPS! Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Gör dina försök så enkelt på dig själv som du kan. Försök inte avsluta den kalla kalkonen. Det handlar om en 95% chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta ökar din sannolikhet att sluta mindre svårt.

Övning är en lång väg att minska stressavlastaren. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, kan du börja med att ta korta promenader ute varje dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Om din kalla turkeyansträngning för att sluta röka misslyckades, få lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

Försök ändra din kostvanor genom att äta hälsosamt för att bekämpa eventuell viktökning från att sluta röka. Detta kan hjälpa till att styra ditt system och undvika onödig vikt vid denna avgörande tid.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

TIPS! När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, gå till en film efter en vecka som du inte röker.

Låt familj och vänner veta att du vill sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och hålla påminna om att du måste sluta. Det mest effektiva sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt supportsystem. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med din chans att framgångsrikt sluta röka mål.

Om du är en inomhusrökare, rengör allt grundligt, så det luktar inte av rök. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut matta, draperi och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Sätt den listan någonstans där du kommer att kunna se den framträdande varje dag. Detta kan bara hjälpa dig att motivera dig under svaghetstiden.

Hitta support via onlineforum och samhällen. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser som är särskilt avsedda för att ge stöd till personer med deras önskan om att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier och hanteringsmekanismer med andra.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

TIPS! Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare.