Bra tips för att sluta röka och leva längre


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. Det är ganska osannolikt att någon annan rökare har föreslagit att de röker för att förbättra sin hälsa. Icke-rökare kan försöka förstå de många svårigheterna att sluta, men tidigare rökare har rest den vägen framför dig. Låt andra hjälpa dig att starta din egen process genom att läsa vad som fungerade för dem.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, rekreationscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Det är inte vanligt klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du kommer ut ur trance kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När du är engagerad i en kortvarig avslutning kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande längtar efter en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice.

Samla stöd från alla som du älskar. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka. De kan förhindra några av de obehagliga fysiska symptomen som är förknippade med att röka.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kan hjälpa dig att hjälpa dig.

Cravings verkar komma oftast när en person känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig ockuperat är bra.

Nonsmokers kan aldrig förstå varför du skulle fortsätta röka cigaretter, trots alla de allvarliga hälsoskador som rökning orsakar. De kan inte förstå hur svårt sluta verkligen är. Det är möjligt att sluta röka, vilket framgår av de tips och råd du läste tidigare. Använd deras råd och erfarenheter för att göra det möjligt för dig att röka.Source link