Bra tips för att sluta röka och leva längre


Att sluta röka är ingen lätt uppgift, även för den järnvilja. Även om du är motiverad att sluta får du fysiska och psykologiska belöningar för rökning, och det kan vara svårt att ge upp. Om du hoppas kunna kasta dina cigaretter permanent, kommer rådet i den här artikeln att komma igång.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din vandring kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Om du vill ge in efter ett begär, sätt av det så länge som möjlig. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg i taget och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, tricks och tekniker som hjälper dig med. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig rökning och för att förbättra din hälsa. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Tips! När du har bestämt dig för att sparka röksvanan, berätta för din familj och dina vänner. Genom att förmedla folket nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Nikotinutbyte

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Det viktigaste hindret för att sluta cigaretter är din kropps missbruk av narkotikaproblemet. Detta är det som orsakar de flesta begären. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

TIP! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Att bara flytta kommer att hjälpa dig att besegra din stress.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Försök inte själv det här. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill ändra.

När du tänker sluta byt du byte varumärken. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Tips! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Några tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent.

Det kan hända att du slutar röka flera gånger innan du slutar för gott. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att sluta att det blir permanent.

Skapa en plan för att belöna dig varje gång du når en milstolpe i ditt avslutande arbete. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

Rökning används ofta som hjälp för att komma igenom stressiga händelser. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. Du kanske tycker att tekniker som meditation, träning och yoga gör att du kan bekämpa stress utan att röka.

TIPS! Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Skriv ut din femte lista med anledningar till att sluta röka. Varje gång du känner en svaghet i din beslutsamhet, upprepa dessa skäl högt upprepade gånger tills dina önskningar löser upp. Det här är ett värdefullt sätt att använda din mentala styrka för att övervinna de ånger du får möta och fokusera på saker som är viktiga för dig.

Som du har läst behöver det inte vara omöjligt att sluta röka för gott . Självkänsla och viljestyrka kan få dig genom att sluta röka, så använd tidigare insikter i ditt dagliga liv idag. Du kanske bara överraska dig själv med vad du kan när du verkligen tänker på det!Source link