Bra tips för att sluta röka och leva längre


Hälsoriskerna med rökning är ingen hemlighet, men det gör det inte alltid lätt att sluta. Om du verkligen vill sluta röka, kanske är ett tryck i rätt kurs allt du behöver. Tips och tips i följande artikel kan vara tillräckliga för att ge dig den extra enheten du behöver sluta röka framgångsrikt och permanent.

Sluta röka

Tips! Hitta metoden att sluta som kommer att vara lättast för dig . Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. 95% av tiden, kommer personer som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du slutar ge dig åtminstone var det lite längre tid att du kunde vara rökfri.

Börja med träningsrutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Användning av dessa nikotinavgivande OTC-produkter i kombination med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett.

Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du röker för närvarande.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Fyll ner stilleståndet med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller ett kulturellt utflöde.

TIPS! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp när du slutar röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Du luktar bättre, kommer att spara tusentals dollar och behöver inte huddla ute i regnet och snöa för en rök längre! Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma bort människor.

Sluta röka

Sluta röka är mycket svårt för många människor, men om du är medveten om några effektiva strategier, det kan göra processen mycket enklare. Genom att genomföra de tips och tips du har fått får du bättre chans att sparka vanan på kortare tid. Använd dessa förslag för att hjälpa dig att slutligen begå att sluta röka för din egen hälsa såväl som hälsan hos dem runt dig.Source link