Bra tips för att sluta röka och leva längre


Det är svårt att bilda strategier för att sluta röka ibland. Spänningen och trycket i vardagen i det 21: a århundradet kan fresta dig att fortsätta att plocka upp dina cigaretter. Du behöver inte vara kedjad för att röka för resten av ditt liv. Använda dessa tips och tekniker kan du vara en icke-rökare en gång till.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmaning.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Ta saker dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana är det avgörande att du är dedikerad att se den genom. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! Skälen du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för dig att förbli rökfri.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut på en film. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Tips! Du kan belöna dig på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Förbättra din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backupplan för när cravingsna sparar eller trycket lägger på. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan hos de människor som bor med dig.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Tips! Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Avsluta långsamt genom att minska antalet rök du röker över tiden. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Medan den här metoden kan verka lite svår. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

Sök efter support via onlinemiljöer och forum. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse av vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritation.

Som ett extra incitament för att hjälpa dig att ge upp din rökning vana, tänk på din familj och vänner vars liv skulle vändas upp och ner om ditt liv förkortades av denna farliga vana. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

Utsätt inte ditt slutdatum eftersom det borde ske omedelbart. Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Ju mer du röker desto högre risk kommer du att få av en sjukdom på grund av att du röker. Att sluta kan inte bara skydda din hälsa utan även din familj. Låt inte exponera dem för potentiellt dödlig begagnad rök; sluta idag.

Tala med en sjukvårdspersonal om att sluta rökahjälpmedel som är bra för att sluta. Det finns en hel del alternativ där ute för att hjälpa dig att sluta. Det finns så många alternativ tillgängliga för dig, från nikotinbyte till recept, att du kommer att kunna sluta på nolltid. Fråga din läkare vad de rekommenderar för att hjälpa dig att sluta för gott.

Äta frukter

När du försöker sluta röka, koncentrera dig på att äta frukt, grönsaker, frön och nötter. Detta hjälper dig att avbryta för några skäl. Till exempel kan du äta frukt och grönsaker med att göra något med din mun och händer medan du slutar röka. Att regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan också bidra till att förhindra viktökning. Dessa näringsämnen kan också bidra till att minimera abstinenssymptom.

Skapa en mantra av de viktigaste orsakerna till att du slutar röka. Varje gång du tror att du kan grotta, repetera om och om igen alla anledningar till varför du vill sluta. Detta är ett kraftfullt sätt för dig att ta bort din mentala och fysiska inriktning mot din nikotinavstängning och för att uttrycka det på andra viktiga behov och behov.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha vad du behöver sluta.

Använda de tips du läser är det bästa sättet att sluta röka utan att gå igenom mycket stress. Ta stegen för att sluta istället för att fortsätta att skada hälsan hos dig själv och de som finns omkring dig.Source link