Bra tips för att sluta röka och leva längre


Rökning kan få en allvarlig skadlig effekt på din livskvalitet. Det påverkar hur du ser ut, eftersom nikotin kan få dina kläder att lukta som rök och det kan också fläcka dina tänder. Det viktigaste som det kan påverka är din hälsa. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. För personer som är osäkra på hur man avslutar, ger den här artikeln användbar rådgivning.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Det här kan vara knäppet i rätt riktning du måste sluta röka.

Siktmål

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Att kyla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få tillsatser för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Secondhand Smoke

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag.

Om du vill se och må bättre, sluta röka. Råd i den här artikeln ska göra dig bättre om dina chanser att sluta för gott. Börja använda dessa tips direkt.Source link