Bra tips för att sluta röka och leva längre


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Det kan leda till lungcancer, emfysem, hjärtinfarkt och olika andra hälsoproblem. Alla som tvingas inandas i cigarettdammar i form av begagnad rök kan också sättas i stor fara. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Följande artikel kommer att visa tips som kan hjälpa dig att lyckas med att sluta röka och leda en hälsosammare livsstil.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Denna metod kan verka hård. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. När nikotin är ur ditt system, kommer du att kräva känslomässigt istället för fysiskt. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

TIPS! Att ta saker långsamt kan hjälpa dig sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

När du tänker på att sluta cigaretter, närma den som en positiv sak, gör du själv istället för något du behöver uthärda. Du kommer att hitta det lättare att uppnå positiva resultat, om du ser valet i det ljuset. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Detta kan ge dig incitamentet och motiveringen att sparka vanan omedelbart.

Du har tidigare tidigare använt rökning som din kryck vid stressfaktorer. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. Meditation, musik och yoga är några bra idéer att försöka. De kan minska svårigheten av dina begär för en cigarett och hjälpa till att minska stress.

Rökning har visat sig vara ohälsosam och farlig. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning.Source link