Bra tips för att sluta röka och leva längre


Rökare vet att de inte borde röka. När du står i ett rökområde, står ingen på hur hälsosam röken får dem att känna. Det kan vara svårt för en icke-rökare att förstå hur svårt det är att sluta, och det är där ex-rökaren blir expert. Fortsätt läsa för att få reda på varför du borde sluta och hur du kan göra det framgångsrikt.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Träning kan hjälpa till att lätta på stress.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

TIPS! Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

TIPS! Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans.

Ingen nonsmoker kommer någonsin att förstå hur du kan tända, även om du vet att det kan skada dig. Inte heller kommer en nonsmoker någonsin att förstå hur tufft det är att sluta. Det har emellertid funnits människor som verkligen har slutat, och deras erfarenheter delades i ovanstående artikel. Använd denna information för att befria dig från att vara slav till cigaretter.