Bra tips och tricks för rökavbrott


Många människor har fortfarande svårt när de vill sluta röka, även om de vet allt om de negativa effekterna som nikotinberoende har på dem. Om du är en av dem, har den här artikeln några tips som hjälper dig att hitta frihet. Ta av vilka av dessa du tycker kommer bäst att passa dig i din kamp för att sluta röka och tillämpa dem nu.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbyte terapi, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla runt dig hälsosammare.

Sluta röka

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta själv att du kommer att vänta ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du slutat röka. Vet att andan blir friskare, dina tänder kommer att bli renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Dricka kaffe på väg till jobbet i bilen eller hitta en ny hangout förutom baren, ger dig chansen att minimera kända triggers och begär.

Tänk på de troliga konsekvenserna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? En av fem dödsfall kan vara bunden till cigaretter! Låt dig inte bli en statistik.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Du kan hitta framgång i samma situation nästa gång.

Du behöver hjälp av familj och vänner när du har bestämt dig för att sluta röka. Låt alla dina vänner och familj veta om ditt beslut att sluta. Andra kan hjälpa dig att hålla dig på rätt håll och få dig att sluta en gång för alla. Dessutom överväga att dra nytta av beteendeterapi eller en personlig eller online supportgrupp för att få mer stöd för att sluta.

Djup andning är ett effektivt sätt att klara av begär. Detta ger dig tid att tänka på orsaken till att du slutade. Det kommer också att driva syre i dina lungor, vilket kan få dig att känna dig uppdaterad. Dessa tekniker är enkla, effektiva och bäst av allt, gratis!

TIPS! Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa.

Ibland är rökvanor baserade på orala fixeringar. Om din är, hitta ett hälsosammare sätt att upptagen med din mun. Några bra knep att stimulera din mun på andra sätt skulle vara att tugga tuggummi eller suga på hårt godis när du befinner dig som vill ha en cigarett. Då finns det andra som använder elektroniska cigaretter för att hjälpa sig själva.

Använd dessa förslag och du kan eliminera tobak från ditt liv för alltid. Du förtjänar ett liv utan kemiskt beroende. Ge dig själv tillåtelse att leva utan beroende av rökning. Du kommer att se många fördelar i din hälsa och livskvalitet efter att du slutat röka.