Bra tips och tricks för rökavbrott


Även om de flesta är medvetna om de negativa konsekvenserna när det gäller nikotinberoende, verkar de fortfarande ha svårt att försöka sluta med denna vana. Om detta gäller dig, använd dessa tips för att hjälpa till att bryta sig fritt från tobak. Applicera de tips som du tror kommer att fungera för dig och sluta göra det lättare.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

TIPS! Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Ta din resa en dag i taget. Avsluta är en process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

10 minuter

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Nikotin-ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Cravings kan vara svårt att ignorera. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Genomförandet av flera av de ovanstående tipsen kan hjälpa dig att göra snabba framsteg med ditt mål att sluta röka. Du förtjänar ett liv utan kemiskt beroende. Ge dig själv en möjlighet att sluta med denna vana. Även när du kämpar för att sluta, kommer din hälsa att förbättras synligt med varje dag du undviker cigaretter.