Bra tips och tricks för rökavbrott


Många människor kommer att nämna hur svårt det är att sluta röka, men många av dem förstår inte hur man gör det. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. Oavsett hur länge du har varit en rökare eller hur mycket du röker per dag kan tipsen du läser hjälpa dig att sluta.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Ta varje dag en i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Sluta röka dagligen. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

TIPS! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och emotionella utmaningar som du går igenom.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

10 minuter

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

TIPS! Om du vill ge in efter ett begär, sätt av det så länge som möjligt. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Tänk alltid på din motivation. Några sätt att du kan göra här är att skicka dina skäl för att sluta på väggen på jobbet eller ha på dig smycken som påminner dig om varför du vill sluta. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Sök support online. Det finns många platser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt associerar med att röka. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Att ha kaffe i din bil eller stanna kvar i rökiga barer kan ersätta ditt begär.