Bra tips och tricks för rökavbrott


Idag har samhället blivit riktigt medveten om de negativa effekter som rökning har på hälsan, men det gör det inte lättare för vissa människor att sluta. Om du vill sluta röka kanske du bara behöver ha ett bra tryck i rätt riktning. Dessa tips kan underlätta ditt slut.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

10 minuter

När drömen att röka blir överväldigande, försök att använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar när du bestämmer dig för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är inte lätt, och stöd från de människor du älskar är viktigt under processen att sluta.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Du kommer sannolikt att vara framgångsrik när du slutar om du lägger denna typ av stöd på plats. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

TIPS! Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad.

Hitta support genom att gå med på forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Dessutom kommer de som slutar att gå igenom samma slags kampar du kan uppleva, känslomässigt och annars.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men några bra råd kan göra så mycket lättare. Genom att följa råd och tips i denna artikel kommer det att bli mycket lättare att sluta vanan. Ta de triks som du får i den här artikeln och börja arbeta med att sluta röka för att förbättra hälsan och livet för dig själv och din familj.Source link