Bra tips och tricks för rökavbrott


Rökning har många negativa effekter på ditt liv. De ytliga nackdelarna är lätta att upptäcka, till exempel färgade tänder och kläder som luktar rök. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Du kan vända många av de illamående effekterna av tobaksmissbruk, genom att sluta röka för gott. Om du inte är säker på hur du slutar läser du tips från den här guiden om hur du ska gå till det här.

Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ge dig. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Vad du än kan göra för att försena rökning kommer att hjälpa, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att göra detta.

Sluta röka

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör.

Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Efter det ska du långsamt bygga upp belöningen tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Även om tanken på att sluta röka ofta är skrämmande, är fördelarna för din hälsa väl värda insatsen. Nu när du har läst tipsen från den här artikeln, förhoppningsvis känner du dig mer säker på att du slutar sluta röka vanan. Välj ett tips och prova det nu.Source link