Bra tips och tricks för rökavbrott


Din familj har bett dig att ge upp cigaretter. Din läkare säger att om du inte gör det kan du få allvarliga hälsokonsekvenser. Ditt försäkringsbolag kommer även att ge dig rabatt om du slutar röka. Finns det något som borde stoppa dig? Det finns ingen bättre tid än nu att sluta röka, så fortsätt läsa för några väldigt användbara råd om hur du kan sluta, en gång för alla.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

När du känner dig för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du slutligen röker, kan det försena det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Tips! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverka med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du går längre kan du börja förlänga dina mål.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka och äter frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Tips! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Avsluta kan vara en lång process.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Försök maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Försök inte göra det själv. Få hjälp av dina vänner och familj. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Sluta röka

När du slutar röka, börja med att byta varumärken. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Tips! Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Det kommer avsevärt bättre chanserna att du lyckas sluta röka.

Komma med nya planer för att hantera stress. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Håll en lista över flera distraktioner som du kan använda om man inte arbetar.

Kör ditt beslut förbi din läkare om det finns några mediciner som du kan ta som kan hjälpa dig att sluta. Det finns en hel del alternativ där ute för att hjälpa dig att sluta. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig när du slutar röka. Det finns allt från droger som minskar abstinenssymptom på nikotinbytebehandlingar för att avvänja dig långsamt. Tala med din läkare och ta reda på vad de rekommenderar för din situation.

Tips! När ett cigarettbehov slår, försök att genomföra förseningar. Med fördröjningstaktiken berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Nu är du väl rustad med information som gör att du kan stoppa denna oönskade vana för gott. Att välja att sluta kommer att förbättra ditt liv på så många sätt. Använd de pengar du sparar för att spendera på din familj och visa dem ett stort tack för deras stöd.Source link