Bra tips om hur du ger upp din rökning


Cravings för cigaretter kan komma på de värsta tiderna. Ibland stoppar du vad du gör för att röka. Du kan också känna sig obekväm att inte ha dina cigaretter på dig hela tiden. För att bryta denna fula vana, fortsätt läsa! Den här artikeln visar dig många användbara idéer som hjälper dig att sluta röka.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök inte gå kallt kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka, så att du kan bygga en rökfri framtid.

Sluta röka

TIPS! Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand . Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar rökning. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att alltid hålla din motivation i åtanke och syn.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Kommunicera ditt behov av stöd så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga.

Om du är trött på att röka, har du slagit hälften av slaget. Rådgivning i den här artikeln bör motivera dig för att slutligen sluta röka. Använd det du har läst här och håll dig motiverad för att nå ditt mål!Source link