Bra tips om hur du ger upp din rökning


Även om många rökare skulle vilja sluta, går de inte igenom sina planer. Fortsätt läsa för några värdefulla tips du kan försöka i dina egna ansträngningar för att bli en icke-rökare, för gott. Applicera vad du vet så att du kan sluta röka för gott.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. För att hitta en stödgrupp nära dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Även om du slutligen röker, kan det försena det totala antalet cigaretter du har på en dag.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Sluta röka

Låt din familj och vänner vara hemma om att du vill sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Du måste göra vad som fungerar för dig. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

Tips! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Undvik att dina triggare slutar röka med mer framgång. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

TIPS! Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan för att distrahera dig från önskan att röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Sluta röka

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva läkemedel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Om du verkligen vill sluta röka, få det bra att sluta. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kan motivera dig i svaghetstider.

De första 7 dagarna av att sluta är det absoluta svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i kroppen. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Dessa symptom är inte lätta att hantera, men är inte nära så illa som det ursprungliga nikotinuttaget.

TIPS! Be dina vänner och kära att vara stödjande för ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till att sluta. Det finns många rökningstoppningsalternativ. Nikotinersättningsprodukter och läkemedel som minskar abstinenssymptom är bara några av de tillgängliga alternativen. Din läkares rekommendationer kommer att vara en stor hjälp!

Du kan behöva se en rådgivare för att sluta röka. Ibland röker människor av känslomässiga skäl. Om det åtgärdas kan rökbehovet gå bort. Om du tror att din rökning kan orsakas av denna typ av trigger, ring din läkare för att diskutera dina alternativ för denna typ av behandling.

För resten av hela ditt liv borde du känna dig lite optimistisk, det beror på att du Nu vet du att du inte behöver röka och du kan gå om att leva en hälsosammare livsstil under de kommande åren. Gör vad som krävs för att sluta röka idag och leva rökfritt under resten av ditt liv!

TIPS! Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut som nikotinplåster eller gummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den vanliga rökning.Source link