Bra tips om hur man ger upp din rökning.


Om du är som många, vill du sluta röka, men du ifrågasätter om det blir alltför svårt eller om du ens har styrkan att lyckas. Tips och tekniker från följande artikel hjälper dig att ta det viktiga första steget till ett rökfritt liv.

Support Group

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; bara sluta för idag.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Det är en stor process att sluta röka. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Om du vill sparka din rökning vana, få hjälp av dina vänner och kära. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Du behöver hjälp av andra under denna process.

TIPS! Se till att du äter bra. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. De konstanta begären kan överväldiga dig. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

TIPS! När du avslutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Ta dig till exempel en film efter en vecka att vara rökfri.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Att skicka vanan kan vara en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Var säker, detta är inte ett omöjligt mål. Det kräver ansträngning, tid och ett starkt åtagande att sluta. Att veta så mycket som möjligt om hur andra slutar kommer att vara en stor fördel för din egen avslutande strategi. Med hjälp av tipsen från den här artikeln kan du vara rökfri på nolltid.Source link