Bra tips om hur man ger upp din rökvanor


De flesta rökare tycker att sluta är väldigt svårt. Det finns inget sätt som kommer att fungera för alla. Du kan ha några försök och fel framför dig innan du hittar en teknik som fungerar för dig. Använda följande tips, och du kan upptäcka att sluta är mycket enklare än du förstod.

Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välja nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva, och slutar lyckas mycket mer troligt.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Sluta röka dagligen. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Välj en annan aktivitet i stället för att röka när du deltar i dessa aktiviteter. Detta kommer att distrahera dig från cigarettbehov.

Tala med dig om du vill sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Klipp ner på rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Undvik att röka när du först vaknar. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

TIPS! Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Att sluta röka är inte en lätt sak att göra och det finns ingen fix som kommer att fungera för alla. Avsluta är INTE omöjligt, dock! Genom att använda tipsen från den här artikeln kommer du att lyckas. Försök med dessa tips och du kan bli chockad.Source link