Bra tips om hur man ger upp din rökvanor


Det är vetenskapligt bevisat att cigaretter innehåller nikotin och att nikotin är beroendeframkallande. Detta gör det oerhört svårt för vissa människor att sparka vanan. Maximera dina chanser till framgång, gå in i processen välbeväpnad med information om hur du slutar.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig sluta framgångsrikt.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutade röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De kommer att kunna hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Bra råd när du slutar är att sluta röka helt och hållet. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Detta kommer att göra ditt hem luktigt bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings kan ofta vara överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd dock inte nikotinersättningsprodukter vid rökning.

Sluta röka så snart som möjligt. Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. Ju mer du röker desto högre risk kommer du att få av en sjukdom på grund av att du röker. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det mer motiverat att sluta.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. De flesta misslyckas med sitt första försök, men använder det som en lärande för din nästa gång. Undersök var du kände din svaghet, och ta reda på hur du kan lära av din erfarenhet när du försöker igen. Du kan använda detta för att hjälpa dig att nå framgång någon gång i framtiden.

Övning kan ersätta rökning. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Övning är också fördelaktig på annat sätt; det kan minimera effekterna av metabolismförändringar som händer när du slutar röka, vilket kan hjälpa till att hålla den extra viktökningen i våg som människor som slutade uppleva ibland.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Se om din rökningspersonal kan rekommendera receptbelagda läkemedel som är utformade för att hjälpa människor att sluta röka. Det finns en hel del alternativ där ute för att hjälpa dig att sluta. Det finns många alternativ på detta område, inklusive nikotinsubstitut och läkemedel mot motgångsbehandling. Fråga din läkare om rekommendationer som hjälper dig att sluta.

Prata med dina nära och kära när du vill sluta röka. Se till att alla som regelbundet är omkring dig är medvetna om att du tar detta väldigt viktiga steg. De kan uppmana dig och ge dig stöd, och det kan vara en stor hjälp för dig. Leta efter andra sätt att subventionera sitt stöd, till exempel genom att gå med i ett forum eller genom att utföra beteendeterapi.

Notera mönster och vanor för din rökning. Detta hjälper dig att eliminera frestelsen under dagen. Att veta vad dina triggers är kommer att hjälpa dig att komma fram till en plan för att undvika dem eller hantera dem framgångsrikt.

Försök inte själv det här. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

En sak som i stor utsträckning komplicerar sparkar vanan är narkotikamissbrukets beroendeframkallande. Att säga nej till cigaretter är ofta en riktig utmaning, i fysisk och känslomässig bemärkelse. Du kan göra processen mycket enklare genom att följa alla de råd som vi har lagt fram här. Med dessa användbara tips, och ditt långsiktiga engagemang och engagemang, kan du äntligen sluta röka, för gott.Source link