Bra tips om hur man slutar röka


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för dig som rökare och för dem som finns runt dig. Om kan orsaka hjärtattacker, emfysem, lungcancer, halscancer och många andra allvarliga hälsofrågor. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Det är därför som slutar är viktigt. Denna artikel innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta med framgång.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också mata dig något hälsosamt.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett starkt beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Nikotinutbyteterapi

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Minska rökning. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Undvik att röka när du först vaknar. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Rökare har en väsentligt högre risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Det finns olika hälsorisker, som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Genom att genomföra de tips och tips du har fått får du bättre chans att lyckas i ditt försök att sparka vanan.Source link