Bra tips om hur man slutar röka


Miljoner män och kvinnor skulle älska att sparka sin ohälsosamma rökning vana. Rökning är katastrofalt för din hälsa och kan orsaka allvarliga, långvariga skador på dina lungor och andra organ. Om du är redo att sluta, fortsätt läsa för att höra några värdefulla råd som kan hjälpa.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

TIPS! När du har fattat beslut om att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna som du går igenom.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en försena innan du får lov att unna sig. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Avsluta är en process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

Sluta röka

TIPS! Ta din resa en dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt.

Förtjänar med hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Tips! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanent.

Det bästa du kan göra för att starta din cigarettfria livsstil är att sluta röka. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Sluta bara – och börja inte igen. Denna strategi kan verka hård. Det har visat sig vara effektivt när tiden går.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom detta kan höja dina chanser att sluta röka. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Detta kan begränsa dina frestelser, vilka är de främsta gärningsmännen för att röka cigaretter.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Du kan finna det användbart att jämföra vissa tekniker med andra. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Med någon tur tror du nu annorlunda på vad som är inblandat för att sluta röka permanent efter att ha läst ovanstående artikel. Tänk på att det finns människor som älskar och bryr sig om dig, och de vill att du ska vara med dem så länge som möjligt, så använd det du har lärt dig idag för att sparka den cigarettvanen för gott.Source link