Bra tips om hur man slutar röka


Vissa människor följer inte upp sina avsikter att sluta röka. Så fortsätt läsa igenom följande stycken för idéer du kan använda för att slutligen sluta för gott, nu snarare än i den avlägsna framtiden. Applicera allt du har lärt dig i den här artikeln, så du kan sluta röka under resten av ditt liv.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

TIPS! Låt din familj och vänner in i hemligheten att du vill sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med den här informationen kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

Sluta röka

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla runt dig hälsosammare.

Ett bra sätt att börja sluta är att byta till ett annat märke av cigaretter. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Detta hjälper dig att undvika att röka överskrids, vilket förbättrar din hälsa och välbefinnande. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på din avslutande resa.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Detta ökar dina chanser att lyckas avsevärt och tar dig till var du vill.

TIPS! Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Idag är dagen för att sluta röka! Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Även planerna som är mycket organiserade misslyckas ibland. Hitta dina svagheter och skapa solida säkerhetskopieringsplaner för att hålla dem från att spåra dig igen. Du kan triumfera nästa gång på grund av vad du lärde dig denna gång.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom.

Kör ditt beslut förbi din läkare om det finns några mediciner som du kan ta som kan hjälpa dig att sluta. Sammantaget har det varit massor av nya och innovativa sätt att hjälpa människor att sluta röka. Det finns många alternativ tillgängliga för dig när du bestämmer dig för att sluta röka, från tuggummi till fläckar till läkarens föreskrivna läkemedel för att hjälpa till med uttag. Lyssna på läkarens rekommendationer och hitta en som hjälper dig att sluta sluta för gott.

Om du känner att dina önskningar blir alltför stora, ring en älskad för support. Berätta för en vän eller släkting att cravingsna är speciellt dåliga idag. Inte bara kommer tiden som spenderas i telefonen att vara en bra distraktion tills begäret har gått, det är alltid trevligt att veta att du inte är ensam i att hantera den här frågan.

Om du vet att du har en oral fixering som en del av din missbruk, hitta andra saker så att din mun blir aktiv. Några bra knep att stimulera din mun på andra sätt skulle vara att tugga tuggummi eller suga på hårt godis när du befinner dig som vill ha en cigarett. Vissa andra upplever lättnad med elektroniska cigaretter.

För hela ditt liv, var optimistisk att veta att ditt liv blir mycket lyckligare och friskare utan att röka. Du kommer inte ångra på att tillämpa de idéer du lärt dig i den här artikeln.